top of page

Team Bygdø

Team Bygdø er en annerledes og nystartet langrenns avdeling under Bygdø IL.

Initiativtager til å etablere en aktiv langrenns avdeling var Julius Solheim (driver Norgesexpo event og mediabyrå som har bl.a Milslukern Skimessa ) og Frode Bjelgerud (som stod bak suksessen i Team Synnfjell på 2000 tallet). Hele styret i Bygdø IL med Eirik Asp i spissen stemte enstemmig JA til å ha en egen selvstendig avdeling med aktive langrennsløpere. Sesongen 16/17 blir vår første aktive sesong.

  • Facebook
  • Instagram
IMG_5782_L.jpg
Coach_Sundby_og_gutta_på_samling_L.jpg
Endelig_med_første_klubbdrakt_og_samlin

Juni 2016 startet Team Bygdø opp med 6 aktive gutter alle født i  2000.

Trenere er Sondre Sundby, broren til Martin Johnsrud Sundby.

Dette er en meget hardt satsende langrenns gruppe med store ambisjoner for fremtiden. De aktive var unge løpere med middels gode plasseringer  i fra 13 - 50 plass i Hovedlandsrennet. Flere driver aktivt med friidrett om sommeren og har bl.a medalje i fra UM. En av guttene er svensk mester på sykkel. 3 av gutta bor/kommer ifra Bygdøy og Bydel Frogner. Klubben har som mål å følge opp de aktive tett med tips og råd om trening, teknikk, hurtighet, styrke, utholdenhet - ikke minst gleden ved å drive idrett.

16/17 sesongen ble umiddelbart en suksess, gutta markerte seg sterkt i Norgescupen. Første Norgescuprenn på Nes fikk Team Bygdø 5 blant de 33 beste på klassisk sprint med over 300 deltakere! Beste plasseringer ble  4, 7, 8, 9 plass i enkelt stående Norgescuprenn. I NM Harstad  ble det 8 og 10 plass som beste plasseringer. Totalt i Norgescupen ble det 18, 28 og 32 plass.

17/18 sesongen ble enda bedre. Her fikk vi for første gang pallplass i et Norgescuprenn med 3 plass. Øvrige plasseringer ble  6, 6, 7 og 10 som beste resultat. I NM Steinkjer ble det en 4, 5 og 8 plass, samt forrykende stafett etapper med 2 og 3 beste tid. I Norgescupfinalen i Alta ble det 4 og 6 plass på de to gutta som deltok. Totalt i Norgescupen ble det 6 og 17 plass.

18/19 sesongen er i gang. Nå går gutta i klassen 19/20 år, ergo er to klasser slått sammen. Det første året er meget tøft mot eldre juniorer. 3 av de opprinnelige gutta har gitt seg med langrenn. De satser bl.a friidrett og to har gitt seg pga for mange skader. 2 nye løpere har kommet inn. En juniorløper med flotte rulleski resultater med bl.a 6 plass i Jr VM. En seniorløper har kommet inn med tidligere medaljer i fra Jr NM. Pr februar 2019 har vi fått en 8 plass i Norgescupen i menn 19/20 som var nest beste 19 åring i landet.

17, 23 og 24 plass som øvrige resultater. Vår svensk/norske løper har fått en rå 4 plass i sprint Skiskyting i Svenskecupen. Seniorløperne har til nå 12 plass i fra Skandinaviske cup og har som mål å få gå Worldcup for Norge i klassisk Sprint.

Løpere i 18/19 sesongen

Jan Marcus Nielsen Solheim (2000)

Sander Andre UV (2000)

Marcus Kringlebotn (2000)

Ådne Gigernes (1999)

Erik Lippestad Thorstensen (1994)

Unikt team

Team Bygdø lanserte gratis barneløp under Bygdøymila for barn i alderen 3 - 6 år.

Team Bygdø lanserte  All-idretten og barmarkstrening om vår, sommer og høsten.

Team Bygdø avholder vinterstid skikurs for 1-5 klasse. Første året var det nesten 30 deltakere, noe som har vokst til over 50 deltakere  i 2019.

Team Bygdø og Bygdø IL arrangerer  klubbens skirenn Kongen og Dronninga av Oscarshall.

Team Bygdø og trener Sondre Sundby står bak Skicamp Sundby på Sjusjøen.

Team Bygdø og Merethe Solheim designet og produserte Bygdø IL´s populære skidresser

Team Bygdø´s  manager Julius Solheim og klubbens leder Einar, står bak etableringen av snøkanon anlegget på Musejordet ved Norsk Folkemuseum i 2019.

Det avvikles ingen ordinære klubbrenn, eller klubbmesterskap for de aktive løpere.

Vi skal være en annerledes klubb i langrenns Norge. Team Bygdø skal kåre årets klubbmester basert på resultater innen curling, shuffelboard, Rush Trampoline konkurranser, bowling, bordtennis og mye mye mer.

Sponsorer

JobZone, Godtlevert.no, Malling & Co, Oslo Vinterpark

Partnere

Fishermans Friend, Visit Sjusjøen, Norgesexpo, Mizuno, Eye Factory,

Leverandører

Milslukern, Dæhlie, Lillsport, Suprabeam, Etto, Swenor, Fjellpulken, Rottefella

Team Bygdø får mye redaksjonell omtale i ulike media.

 

Kontakt

Julius Solheim

Team Manager

Mob 92600030

julius@norgesexpo.no

bottom of page