top of page

Sykkel

Sykkelgruppen i Bygdø IL har allerede eksistert noen år, men 2018 ble det første året med betydelig oppgradert satsing. Det innebærer ekspandering og forbedring av ryttergruppen, deltakelse i internasjonale ritt, anskaffelse av følgebil og økning i budsjett. Bygdø Ils sykkelgruppe har i 2018 bestått av omtrent ti ryttere som har syklet aktive ritt, mens ytterligere 15 er medlem og sykler for treningens skyld og det sosiale.

  • Facebook
  • Instagram
sykkel2.jpg
sykkel1.jpg
sykkel3.jpg

Flere av Bygdø-rytterne startet sesongen på Rhodos der to proffritt ventet – et endagsritt og et etapperitt. Mot flere utenlandske proffer ble det en stor opptur da Bygdø-rytterne markerte seg med offensiv kjøring og gode resultater. Asbjørn Madsstuen syklet inn til en bunnsolid ellevteplass sammenlagt etter å ha blitt nummer syv på den tøffe sisteetappen.

Av andre internasjonale ritt har Bygdø deltatt i både norske og danske UCI-ritt. Dette har vært gode erfaringer å ta med seg videre mot neste års sesong, både i form av å kjenne på nivået på rytterne i en divisjon over og å planlegge og gjennomføre turer i fellesskap.

Etter Tour de Hallingdal reiste Asbjørn og Jon til Frankrike for å legge grunnlaget for en god høstsesong og sykle knallharde ritt i Alpene. Det første rittet var Trilogie de Maurienne, et etapperitt over 3 dager hvor flere ikoniske alpefjell stod på menyen. Rittet ble en suksess, med seier sammenlagt til Jon og Asbjørn på 6. plass. Etter Trilogie de Maurienne kjørte gutta over grensen til Italia for å delta på Granfondo Sestriere, et av de største turrittene i Italia med 1500 deltagere. Også dette rittet endte med seier til Jon og Asbjørn godt innenfor topp 10. Jon deltok også på La Marmotte Pyrenees senere i august, noe som også endte med en klar seier, nesten 10 minutter foran nestemann på listen.

På den nasjonale rittkalenderen har Bygdø-rytterne bitt godt fra seg. God og sterk lagkjøring har resultert i flere toppresultater. I Askerrunden i mai stakk Jakob Hanserud av med seieren etter suveren innsats fra lagkameratene, mens det ble dobbeltseier i Øyeren rundt da Bygdø-gutta utklasset konkurrentene taktisk og fysisk. Christian Foyn kunne strekke henda i været foran Magnus Drivenes en regntung dag i Rælingen. I Tyrifjorden rundt forsvarte Magnus fjorårsseieren etter å ha fått god hjelp av Kristian Killingberg i avslutningen av rittet.

I tillegg har Jon Breivold imponert stort mot slutten av sesongen etter å ha slitt med sykdom innledningsvis. Under NM viste han gryende form med topp tjue-plasseringer både på den individuelle tempoen og fellesstarten, der han blant annet slo Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen. Under Rojan Rundfahrt kort tid etter NM vant Jon sammenlagt etter at de øvrige Bygdø-gutta hadde ofret seg totalt for ham. Det ble en god opplevelse, både sportslig og sosialt.

Under den siste NorgesCup-helgen vant Jon Spikkestad-tempoen på suverent vis. Mot høsten kom også Eirik Bruland i god form etter å ha godt over Grønland på ski på våren. Eirik hadde som mål om å komme på podiet i Birkebeinerrittet, og vant generalprøven mot terrengeliten i Kongerittet en uke før styrkeprøven fra Rena til Lillehammer. Dessverre veltet han fra tetgruppen under Birken og knakk kragebeinet, og dermed mistet han siste del av sesongen.

Alt i alt har det vært en veldig spennende, lærerik og vellykket sesong for de selvdrevne medlemmene i Bygdøs sykkelgruppe. I tillegg til flere gode resultater, har rytterne utmerket seg i sykkelmiljøet som en sprudlende gjeng som har det gøy på ritt, tar vare på hverandre og viser både lagånd og sykkelglede. I sykkel-Norge er Bygdø IL blitt kjent som et friskt pust med fine drakter og god stemning.

Neste år er planen å fortsette i samme spor med enda mer sportslig satsing, samt å utvikle samhold både sosialt og på ritt.

Ritt 2018:

International Rhodes Grand Prix UCI 2.1 04.03.18
Tour of Rhodes UCI 2.2 (3 etapper) 09.03.18-11.03.18
Gateritt Ariany 1.april Seier Asbjørn
Stjernetråkken 13.april
Ronde van Berg 14.april
Systemkjøkken GP tempo
NC1 Skien 22.april
Himmerland rundt UCI 2.1 28.april
Skive-lobet UCI 2.1 29.april
Sundvolden GP UCI 2.1 5.mai
Ringerike GP UCI 2.1 6.mai
Askerrunden 10.mai Seier Jakob
Gateritt Sandnes 12.mai
NC2 Sandnes 13.mai
NC Gylne Gutuer
Gauldal 3-dagers
U-23 NM Sandefjord
NM lagtempo Sandefjord (To lag)
NM tempo Sandefjord
NM gateritt Sandefjord 22.juni
NM senior Sandefjord
Rojan Rundfahrt 28-30.juni Seier Jon
Tour de Hallingdal 4-etapper 5-8.juli
Trilogie de Maurienne 3-etapper 13-15.juli Seier Jon
Grand Fondo Sestriere 22.juli Seier Jon
Spikkestadtempo 3.august Seier Jon
NC Bærum 4.august
Ronde van vestkant Rykkin-runden 5.august
Øyern rundt 12.august Seier Christian
UNO-X developement weekend: Hafjell GP 31.august, Lillehammer GP 1.september, Gylne Gutuer 2.september (Alle UCI 2.1)
MARMOTTE GRANFONDO PYRÉNÉES 26.august Seier Jon
Roserittet 3 etapper 7-9.september
Bull-tempoen 11.september
Melhusbankrittet 12.september Seier Jon
Tyrifjorden rundt 23.september Seier Magnus
Taiwan KOM challenge 26.oktober

Link til bestillingsside for sykkellisens. HER..

Link til Norges cykelforbund bla overgangsskjema, HER.

Oppmann: Jakob Hanserud

bottom of page